Numerologie: wat betekent het cijfer 5? — Inner Kompas (2024)

Numerologie: wat betekent het cijfer 5? — Inner Kompas (1)

Wat betekent het cijfer 5 in de numerologie eigenlijk?

Staat er een 5 in jouw geboortedatum?

  • Ben je geboren in mei? Dan is de 5 actief in jouw jeugdcyclus 0 - 28 jaar. Daar staat de maand voor.

  • Ben je geboren op de 5e, 14e of 23e (2 + 3 = 5) dag van een maand? Dan is de 5 actief in jouw volwassen cyclus (28 - 56 jaar).

  • Of geboren in het jaar 2012, 2003, 1994, 1985, 1976 of 1967? Het geboortejaar is actief in de senior cyclus (56+). Dan is in deze terugkijk-fase de 5 actief.

  • Wellicht is jouw geboortedag bij jouw geboortemaand opgeteld wel een 5. Dit noemen we de rode draad in je leven. 13 januari bijvoorbeeld: 13-1: 13 + 1 = 14. 1 + 4 = 5

  • Of jouw hele geboortedatum bij elkaar opgeteld, komt op een 5 uit. Zoals 4-1-1998. 4 + 1 + 27 = 32. 3 + 2 = 5. Dan is de 5 jouw bestemmingsgetal.

Dan is het wellicht de moeite waard om hieronder verder te lezen.

De 5, De zwaluw. De vrije geest, snelle denker, creatief en innovator. Brenger van unieke visie en innovatieve oplossingen

Talenten
De 5 is dus het getal van de zwaluw, de brenger van unieke visie en innovatie. Jonge zwaluwtjes (mei-kinderen en 5 in de rode draad) zullen van jongs af aan ervaren hoe vrijheidsbeperking voelt. Ze hebben ouders, leraren en vriendjes waar ze veel van móeten en niet veel mogen. Deze zwaluwtjes ervaren hoe belangrijk vrijheid voor ze is en wat voor een ontzettende hekel ze hebben aan iets moeten… Ze zullen rebelleren, er vandoor gaan, spijbelen, zo min mogelijk daar zijn waar ze zich gekooid voelen (thuis, school etc..)
De zwaluw houdt van afwisseling. Aanpassen aan een vaste structuur, zoals op school, is verschrikkelijk saai. Iedere dag nieuwe avonturen beleven, de wereld verkennen, op reis. Daar gaat het de zwaluw om. De zwaluw wil namelijk zoveel mogelijk inspiratie opdoen en niks missen van wat het leven te bieden heeft. Zo vliegt zij alle kanten op en leert zich goed aanpassen aan nieuwe situaties en contexten. Al die inspiratie uit allerlei uithoeken zijn de ingrediënten voor unieke oplossingen en visies. Wanneer de zwaluw zich vrij voelt, uit de kooi, en kan uitzoomen op het leven, dan kan de zwaluw ver kijken. Dan komen er talloze visies, vergezichten en innovatieve ideeën vrij. De zwaluw kan hier ook fantastisch over vertellen. Niet voor niks zijn veel 5-en werkzaam in de sales. Ze zijn ook nog eens heel goed in het creëren van een groot netwerk. Ze maken gemakkelijk een snelle klik met anderen.

Lessen/Uitdagingen
Het zou goed kunnen dat je je niet, of nog helemaal niet zo herkent in deze eigenschappen. Het zou kunnen dat de 5 nog niet actief is in de huidige fase in je leven (wellicht staat deze in je 56+ fase of in je bestemmingsgetal). Daarnaast zetten we de talenten van een getal met name in als kracht wanneer we ons veilig voelen. Zo kan je bijvoorbeeld thuis, in het gezin, waar jij je veilig voelt, ontzettend creatief zijn en op je werk stroomt dat niet. Je hebt namelijk ook de lessen van de 5 uit te werken. Die bieden zich aan in de vorm van wrijving en weerstand. Je trekt lastige situaties en lastige mensen aan. Vroeger noemde ik ze klootzakken en klotesituaties. Ik legde het buiten mezelf en nam geen verantwoordelijk voor de omstandigheden waar ik me in bevond. Nu weet ik de omstandigheden zelf heb gecreëerd, ik heb deze situaties en mensen aangetrokken in mijn leven om iets te leren. Het zijn trainers en trainingen! Als je deze training bewust aangaat, kan je de les leren. Zodra de les is geleerd, heb je geen training meer nodig en zal je die wrijving en weerstand ook niet meer aantrekken. Of er geen last meer van hebben. Waar het eerder zwaar voelde, kan je er nu mee dansen. Wat je moet doen om die les te leren, ligt altijd buiten je comfortzone. Het is supersimpel en supereng. Blijf je in de comfortzone, dan zal de training alleen maar verzwaren: van een spreekwoordelijk klopje op de deur, naar vuistslag in het gezicht, naar bus van links, of burn-out tot gevolg. Dan word je stilgezet om betere vragen aan jezelf te stellen.

De lessen van de 5, van de zwaluw, lijken op de talenten van de 5. Durf jij te kiezen voor vrijheid, voor een vrije rol, een vrij beroep? Of kies je nog steeds voor zekerheid en de, misschien wel gouden, kooi? De zwaluw houd zo van afwisseling, dat het soms moeilijk is om iets af te maken en een focus te kiezen. Steeds trekt iets nieuws, interessanters je aandacht. En je hebt direct 100 ideeën hoe je daar iets moois mee kan maken, ondernemen. Het is de kunst om een balans te creëren in afwisseling, nieuwe dingen ontdekken en stappen zetten met een zekere focus op een hoger doel. Dat hoger doel en die richting kan gaandeweg evolueren, maar je beweegt in ieder geval in een zekere richting. In plaats van steeds van links naar rechts. De zwaluw is geweldig in een snelle verbinding maken, maar de echte diepe connectie is moeilijk. Je inleven in een ander. Echte vriendschappen onderhouden. Veel zwaluwen kennen 100 mensen een beetje, maar welke 3-4 mensen zijn nu je echte vrienden? Dat zijn vragen die op een gegeven moment naar boven gaan komen. Hoe vaak ben je echt empathisch en doe je het echt samen, win-win versus zelf proberen te winnen? Dan zijn er nog een groepje zwaluwen die zó overtuigend hun verhaal kunnen vertellen, dat ze zelfs zichzelf kunnen besodemieteren met de maskers die ze voor zichzelf hebben gecreëerd. Vaak uit zelfbescherming, maar dan is het toch lastig voor mensen om verbinding met je te maken. Want de echte JIJ krijgt niemand te zien.
Omdat veel zwaluwen snelle denkers zijn, vinden ze het heel lastig als vrienden, collega’s ze niet snel genoeg kunnen volgen. Als iets te lang duurt, of te lang geen beweging of resultaat is geboekt, worden ze ongeduldig. De zwaluw is normaliter al zeer direct in de communicatie, maar op deze momenten kan de zwaluw zelfs een beetje boos overkomen. In veel projecten besluit de zwaluw om het maar alleen te doen. Dan gebeurt het ten minste in het juiste tempo!

Veel zwaluwen halen plezier uit het creëren van toekomstvisies/beelden, bedenken van oplossingen, bouwen aan een netwerk, snelle beweging en sales realiseren, reizen, allerlei inspiratie opdoen in boeken, cursussen, podcasts. We komen ze tegen in sales, marketing, ondernemers, copywriters, wereldreizigers, vloggers en influencers.

Numerologie: wat betekent het cijfer 5? — Inner Kompas (2)

Enjoy the ride!!

Herkenbaar?

Weten wat al jouw getallen gecombineerd voor specifiek verhaal vertellen over jou en jouw leven?

Kijk hieronder:

Numerologie: wat betekent het cijfer 5? — Inner Kompas (4)

Wil je meer weten over jouw grootste talenten, lessen en bestemming? Dan is een numerologiesessie of persoonlijk kompas sessie wellicht iets voor jou. Dan zie je ook wat de invloed van de verschillende getallen op elkaar is, en krijg je een completer plaatje. Je kunt de puzzel leggen van verleden, heden en mogelijke toekomsten. Het leven wordt weer een avontuur. Een interessante, spannende film waarvan jij in zekere mate de regisseur en zeker de hoofdrolspeler kunt zijn. Check ook de whitepaper over numerologie.


Menno Braakman
Natuurlijk Organiseren Strateeg, Joyfulness Trainer, Spreker en Numeroloog

Persoonlijke Numerologiesessie

Numerologie: wat betekent het cijfer 5? — Inner Kompas (5)

Een uniek verjaardags- of geboortecadeau

Ben je op zoek naar een uniek cadeau voor een pasgeboren kind of een jarige? Zoek dan niet verder! Het numerologie cadeau geeft de jarige, de ouders en straks het kind zelf, geweldig inzicht in wat ze dit leven komt bijdragen en betekenen. De verschillende getallen in de geboortedatum geven namelijk inzicht in iemands grootste talenten, eigenschappen en te leren levenslessen. We rekenen ook een bestemmingsgetal uit: waar is het kind of de jarige naar onderweg en straks maximaal van betekenis.. Ook is de zielskleur hieraan gekoppeld.

Verjaardagscadeau

Geboortecadeau

Menno Braakman

Numerologie: wat betekent het cijfer 5? — Inner Kompas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6233

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.